КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Исак Леви

НУЖНИ ЛИ СА БИОЛОГИЧНОАКТИВНИ ДОБАВКИ (БАД) НА ХОРАТА ПРЕЗ 2012 г.?

Често говоря пред хора. Когато в зала със 100 души попитам „На кого НЕ са нужни БАД?”, 50 души вдигат ръка. От останалите, 30 души ползват нещо от аптеката, 10 са готови да експериментират и купуват различни добавки, 5 отвреме-навреме ползват някои по-скъпи и високотехнологични добавки, и 5 ползват редовно такива добавки.

КОЙ Е ПРАВ И КОЙ ГРЕШИ?

Какви са аргументите на тези 50, които считат, че добавки НЕ са им нужни. Те се свеждат до няколко основни твърдения:

* Не съм боледувал от нищо...

* Никога не пия лекарства...; Не пия такива неща...

* Не съм имал досега нужда от добавки...; Нямам нужда от добавки...

* Ям много плодове и зеленчуци, подбирам какво да ям...; Това е химия, аз ползвам само натурални неща...

* Спортувам, ходя в планината, играя Йога, мисля позитивно...

* Как са живели преди без добавки...

* Защо да си давам парите, като има толкова плодове, зеленчуци, билки, по-евтини витамини в аптеките...

* Моят лекар ми каза да не пия...

И още няколко подобни аргумента...

Прави ли са? Безспорно!!! От своята позиция, гледна точка, натрупана информация, ширещи се мнения, слухове...

В същото време, какви са фактите и какви са мненията на сериозни, признати в цял свят, компетентни учени, които цял живот се занимават с изследване на храненето и живота на съвременния човек? - Написани са накрая на текста.

Ще отговоря на тези 50 мнения с всичко, което за 12 години съм разбрал от учени от такъв мащаб.

1. Как мислите – еднакви ли са условията на живот сега и преди 25-30 години например? Еднакви ли са: стил и начин на живот, стрес, динамика, претоварване, обездвижване, уреди, компютри, мобилни телефони, екология, радиация, промишленост, коли, озонова дупка, състояние на храната – хормони, антибиотици, пестициди, хербициди, оцветители, ароматизатори, овкусители, консерванти, стабилизатори, много Е-та...И едно от най-страшните неща на сегашното време – ГМО растения и храни! С такава храна, плодове и зеленчуци човек може ли да бъде още дълго здрав?

Оставям го на всеки от вас за размишление.

„С храната си днес си доставяме максимум 30% от необходимите ни и много нужни витамини, минерали, микроелементи” – проф. Дадали, ръководител катедра „Биохимия” на Санкт-Петербургската медицинска Академия.

2. Как мислите – ако храната не е пълноценна, лошо ли е, или е добре да дадем на организма си това, което липсва в нея сега? Да, преди 25-30 години е липсвало по-малко...затова все още са живели без добавки; но първият сериозен сигнал за дефицити е от 1902 г., а в 1936 г. вече има решение на Сената на САЩ в това направление – че са нужни добавки. В организма на всеки човек има токсини и шлаки, има много дефицити – за да се справи с тези две основни прични за болестите, съвременният човек трябва да ползва добавки (висококачествени! А не защото е болен. За да не се разболява!

3. А какво е по-добре да дадем на организма си – натурална или синтетична храна? (синтетичната се разпознава от имунната система на организма като чужда и не се включва в метаболизма; в аптеките е пълно с такива добавки! Някои са евтини...)...Синтетичната и натуралната храна се различават само по едно – по това как ги приема организмът...”- „Библия на витамините 21-ви век”.

4. И ако знаем, че някога ще ожаднеем, кое е по-разумно: веднага да почнем да копаем кладенец, или да чакаме да ожаднеем? А в организма ни се развиват, макар и по-бавно при някои хора (и винаги е постепенно!), увреждане на клетките с 10, 20, 50...% и т.н. Т.е ако не чувстваме още болестта, тя със сигурност идва; особено, ако не правим ВСИЧКО нужно за здравето ни; това е често срещано – човек прави НЕЩО (или няколко НЕЩА) за здравето си и счита, че е достатъчно; а достатъчно е, когато се прави ВСИЧКО нужно и полезно, а не само няколко неща.

Скачайте до небето от радост, ако сте здрави, ако не ходите на лекар, ако не сте боледували, ако не пиете лекарства! И от днес почнете да ползвате БАД! Те са толкова далече от лекарствата, колкото Сириус от Земята...Без да спирате да ходите в планината и на йога, да спортувате, да работите с мислите си, да подбирате храната си и всичко останало, което правите за здравето си! Добавете БАД! Изборът е ваш, естествено. Здравето си е ваше! Не случайно на Запад казват: „ние почваме да се грижим за здравето си 5 години преди болестта, а вие – 5 минути преди смъртта...”.

Ако наистина сте здрав (което е под въпрос, защото според статистиката, всеки човек на 40 години има средно 7 хронични заболявания), от днес добавете към ежедневното си хранене  БАД!

Има ли разлика между различните добавки? Естествено, и тя е огромна!

Най-сериозните учени в тази област препоръчват: 100% натурални, без никакви вредни съставки и наркотични вещества (т.е. безвредни!), от реномиран признат производител, с най-високи строги стандарти, с технология, запазваща всичко ценно в растенията и осигуряваща пълно усвояване, невъзможност за натрупване в организма, клинични изпитания, издадени монографии и научни трудове за тях, многобройни доказателства и ефекти, оптимално съотношение цена-качество-ефективност, синергизъм, специални рецептури, признание от официалната медицина и Световната Здравна Организация.

На всички тези условия отговарят само едни добавки в света – тези, които произвежда френският концерн „Аркофарма” за компания „Vision International People Group”. Ето обещаните мнения на видни учени.

Акад. Виктор Ал. Тутелян, д.м.н., директор на Научния Институт по Хранене на РАМН, ръководител на катедра „Хигиена на храненето и токсикология” на Московската МА „Сеченов”: Много отдавна целият цивилизован свят разбра простата истина: здравето на човека преди всичко зависи от него. Ако ние намерим време за здравето си едва когато навлезем в напреднала възраст, когато вече сме натрупали хронични заболявания, е много трудно, или е невъжможно да си върнем здравето. Според данни от социологически изследвания здравето на нацията само 15-20% зависи от здравеопазването. Останалите 80% се формират от нашия начин на живот, нашите финансови възможности, нашия джоб, нашето хранене, битовите условия и т. н. Най-важният, най- мощният лост в запазването на здравето е правилното, рационално хранене. Кои хранителни компоненти са нужни на човека на първо място? Оказва се, че не достига това, за което преди време дори не сме знаели: така наречените биологично активни вещества, които регулират активността на определени ензими и ни предпазват от различни вредители от химическо и физическо естество. Съществува понятието хранителна плътност на менюто, тоест съдържанието на витамини и биологично активни компоненти в продуктите. И преди сто, и преди двеста, и преди хиляда години това съдържание е било приблизително същото. Обаче ние еволюционно твърде много сме изпреварили природата, влизайки в конфликт с нея. Днес от традиционните натурални продукти е невъзможно да се получи всичко необходимо на нашия организъм. Проведените от нас изследвания показват, че след едномесечен редовен прием на БАД само острите распираторни заболявания намаляват с 35%. Това е един от показателите на нашата адаптация. Те запълват дефицита, притежават имуномодулиращо действие. 60 % от хората имат имунодефицит със следствия - умора и лесна податливост към всички вирусни и бактериални инфекции. С помощта на БАД този проблем може да се разреши. Това ни показва, че БАД са най-важният елемент в храненето на човека днес. Няколко думи като независим експерт. Vision е един от най-добрите производители на БАД в света, който се отличава с това, че не само инвестира средства в производството и продажбата на качествени продукти, но и най-важното – в образователни програми, в обучението на специалисти по въпросите на здравословното и рационално хранене. Без БАД животът на съвременния човек е немислим. Продуктите на Компания Вижън играят много значителна роля на Руския пазар. Ефективността на продуктите на Вижън е доказана клинически! Добре известно е действието на всяка съставка на всеки продукт. Скъпи дистрибутори на Компания Вижън, вие вършите много благородно дело за запазване здравето на нацията!

Проф. Фани Рибарова - професор по хигиена на храненето към катедра „Превантивна медицина”, Факултет по обществено здраве, МУ-София. Завършила е биология в СУ, специалност биохимия и втора специалност химия. Основна професионална активност - в областта на хигиенната наука и науката за храните и храненето. Научен сътрудник в Центъра по хигиена - оценка на риска от въздействието на околната среда върху здравето на човека, проучвания върху качеството и безопасността на храните и оценка на храненето като рисков и превантивен фактор за здравето на населението. „VISION е наука! Прекланям се пред гениалните рецептури!”

Оз Гарсия, диетолог номер 1 на Ню Йорк за 2006 г., личен консултант по здраве на Мадона, Ричард Гиър, Роберт де Ниро и други звезди, с кабинети в Ню Йорк, Париж, Лондон, Москва и др. http://www.youtube.com/watch?v=Tr46tKArenA&feature=related – изказване пред 25000 души на стадион „Олимпийский” в Москва през септември 2008 г.

Биологично-активните добавки (БАД, BAFS на английски), са най-важното нещо, което науката е създала през последните15-20 години в посока на човешкото здраве. БАД имат плодотворно влияние върху нашия организъм. Дават по-дълъг живот, по-добро здраве и имунитет. Те са крайъгълният камък на правилното хранене...

Когато се срещнах с Дмитрий Буряк (президентът на VISION) през юли 2008 г. В Ню Йорк, поисках да узная повече за БАД Vision. След като подробно се запознахме и ги изучихме, бяхме много доволни от факта, че се оказа, че това са линия БАД, които са необикновено добре обмислени, които всеки би бил горд да представя. И сме впечатлени от високото им ниво и голямата следа, която оставят в живота на толкова много хора. Аз ползвам БАД от 30 години; сега съм на 58 години и живея много активно, като разпространявам по света философията на живот с БАД.

Проф., д.м.н. А.А. Новицкий, вице-президент на Международния Институт по медико-радиационни проблеми. След изследване на над 40000 души, поставени в екстремални условия в Афганистан и Чернобил, стига до извода, че всички заболявания на човека са предизвикани от Синдрома на Хроническото Адаптивно Пренапрежение (синдром ХАП). Изводът е еднозначен: профилактиката на синдрома ХАП (т.е. на всички заболявания) с помощта на БАД е ключ към решението на проблемите на заболяванията на човечеството!

Акад. Лео Бокерияръководител на центъра по сърдечно-съдова хирургия, Президент на лигата на здрaвето на Русия. „Вие вършите много важно и добро дело за опазване здравето на хората!”

Д.М.Н. Алексеев А.А., автор на Съединително-тъканната теория за развитие на заболяванията. Тя е една от най-важните теории, обединяваща всички теории за възникване на патологични изменения в организма. Нашето тяло се състои от 85% съединителна тъкан. Това са кости, хрущяли, кръв, лимфа, връзки и т.н. Болестите почват в съединителната тъкан и после преминават в органите. Слабостта на съединителната тъкан е предпоставка за възникване на болести; нарича се „съединително-тъканна недостатъчност”. Тайната на лечебното действие на БАД е че те действат на принципа на йонообменника: извеждат вредното и вкарват полезното в клетките. Така се очистват и оздравяват клетките и тъканите – вкл. съединителната.

Проф. Владимир Абд. Дадалиръководител на катедра „Биохимия” на Санкт-Петербургската МА „Мечников”. Най-добрият метод за получаване на сумарни флавоноидни препарати от растителна суровина е “криогенното дробене”. Той се състои в разпрашаване на растителната суровина в течен азот при температура –196 градуса! При такава температура, първо, напълно се съхраняват всички, даже най-лабилните биологически активни съединения, в това число флавоноидите, и второ, постига се необичайно фино диспергиране, в резултат на което рязко нараства биодостъпността, всмукването и усвояването на активните вещества в стомашно-чревния тракт, което позволява бързо да се достигне необходимата действаща концентрация в кръвта. Иначе невсмуканите флавоноиди дегенерират биологически от чревната микрофлора и се образуват по-малко активни продукти. Още криогенният метод съхранява в препаратите естественото за суровината съотношение на действащите компоненти, което не се получава при никой друг метод! БАД на Компания Вижън са получени по метода на криогенното дробене, и ефективността им беше потвърдена от клиничните изпитания.

Проф. Алла Погожева, от Клиниката по сърдечно съдови заболявания на НИИ по Храненен към РАМН...”БАД са нужни на всеки човек!”.

А колко дълго трябва да се ползват? Колкото дълго искате храната ви да е пълноценна...

С това надявам се да отговорих на въпроса „кой е прав и кой греши?”...Разбира се,ч е всеки решава за себе си...И не винаги мнозинството е право...Както помните, имало е един Джордано Бруно...

 

София, 02.03.2012 г. Исак Леви