КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Антиоксидант №3 Облепиха купи в Карлово, Пловдив, София, България

Облепиха в състава на ЛивЛон  БАД Vision - натурален витаминен комплекс за подмладяване и красота, купи в Карлово, Пловдив, София, България


Облепиха Облепиха  

Малко хора са чували за бодливия храст Hippophae rhamnoides, от който се извлича облепиховото масло. Растението е разпространено в Европа, Югозападна и Централна Азия - Алтай, Тибет, Русия, Гърция, Индия, Монголия, Турция и други страни.

Лечебните свойства на храста са открити в далечното минало.Облепиха оздравявали, придобивали мощ и сила, косъмът им ставал гладък и лъскав.  Така растението е придобило латинското си наименование Hippophae състоящо се от думите hippos-кон и phae-блясък (блестящ кон). За издръжливост и сила в дългите битки започнали да употребяват плодовете воините и самият Александър Македонски.За да се запази активната им форма, днес маслото се добива без обработка с химикали - с помощта на съвременна технология, по метода на студеното пресуване. По съдържание на витамините А и Е маслото от Облепиха превъзхожда всички плодове и зеленчуци. Съдържанието на провитамин А действа благоприятно при много очни заболявания – кокоша слепота, язва или изгаряния на роговицата, нараняване с чуждо тяло или преумора на очите, след продължителна работа с компютър.

Регенериращото свойство на маслото се дължи на витамин А и спомага ускорената епителизация на клетките при изгаряния от различни степени. Маслото облекчава болкките и повлиява възпалението при наранена кожа, благоприятно действа върху структурата на тъканите. Влияе положително върху функциите на жлъчката, дванадесетопръстника, язви, гастрити, колити, върху липидния обмен в черния дроб.

Маслото от облепиха е мощен антиоксидант. Уникалното съчетание на сбора от витамините А, Е и С, каротеноидите - ликопен и зеаксантин, аминокиселините, взаимно засилват физиологичното си действие спрямо процесите на стареене. Обезвреждат свободните радикали, свързвайки се с тях и по този начин предпазват клетките от дегенеративни процеси. С антиоксидантното си действие облепиховото масло предпазва организма от развитието на атеросклероза, сърдечно-съдови смущения, хипертония, съдейства за понижаване нивото на холестерола в кръвта и предпазва клетките от злокачествени изменения. Оказва благоприятен ефект при заболявания на устната кухина и носоглътката (афти, възпаление на езика, стоматити, ларингити). Допринася за активиране вътрешносекретната дейност на храносмилателната система и подсилва имунната система.

Маслото от Облепиха е природен продукт, лишен от вредните, странични ефекти на лекарствените продукти – 95% от нея е кверцетин – мощен антиоксидант, за който всеки може да отвори интернет и да прочете какво дава този антиоксидант.  Да не се оцени Облепиха и Кверцетин е невъзможно.

Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal