КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Антиоксидант№4 Амарант

АМАРАНТ в състава на ЛивЛон  БАД Vision, натурален витаминен комплекс за подмладяване и красота, в Габрово и Велико Търново
Амарант Амарант  

Опитвали ли сте някога амарант? Е, вероятно не сте останали особено очаровани от вкуса, но хранителните му качества са наистина впечатляващи. Амарантът е древна зърнена култура, тясно свързана с бита и традициите на хранене на ацтеките и успешно преминала през вековете благодарение на пълния си набор от полезни вещества.

Амарант (Amaranthus) представлява вид едногодишно растение, близък родственик на срещащите се у нас различни видове щир, които растат най-вече като плевели. Характеризира се с височина приблизително до 2 метра, с ярко оцветени листа (цветовете варират от тъмночервено, през пурпурночервено, оранжево, розово и дори бяло). За негова родина се смята Америка.

  • Основна характеристика на амарант е високият процент протеини - около 17%. Съдържа всички незаменими аминокиселини, като количеството на лизин е три пъти по-високо от това на другите зърнени култури. Амарант е богат и на сяросъдържащи аминокиселини, които са особено важни за правилното функциониране на черния дроб и за нормалното развитие на новородените.
  • Зърнената култура съдържа 8% естествени мазнини, голяма част от които са ненаситени.
  • Семената са богати на витамин Е, отличаващ се с завидни антиоксидантни свойства, също така съдържат магнезий, фосфор, калций, желязо и фибри а в сравнение с пшеницата, количеството на тези вещества е 2 до 4 пъти по-голямо.Може би една от най-важните характеристики, на която трябва да се обърне голямо внимание, е липсата на глутен, който нерядко води до хранителни алергии. Липсата на глутен означава, че е отлична алтернатива за хората, страдащи от глутенова ентеропати.

Амарант е  вечно зелено растение, което се събира в най-чистите еко места на Перу(защото има и такъв амарант, който се събира и от полета), зърнена култура , ползвана от Инките преди 8 000 години, когато са разбрали  лечебните му свойства и  в Индия е известно като Житото на Бог. Дори има учреден орден ,,Кавалер Амарант“, а  у нас той е идва в началото на 20 –ти век.

-          Имуномодулатор

-          Поддържа здравето на кожата

-          Източник на белтъчени

-          Регулира обменните процеси, овлажнява

-          Усилва изработката на колаген

-          Добра профилактика на бронхит,астма,туберкулоза, и очите.

 

Как программист за год увеличил доход в 2,5 раза

Меня зовут Запевалин Владимир Александрович,

Я  женат, у нас 2 детей, мне 27 лет.

Имею высшее образование в сфере информационных технологий, опыт работы — более 10 лет.

В 23 года я стал начальником отдела из почти 30 человек. С таким финансовым положением я получил возможность раз в год отправлять семью на отдых за границу, иметь в качестве первой машины маленький Мерседес-Бенц и не ограничивать себя в маленьких радостях типа мощного компьютера или нового сотового телефона. Однако, оглянувшись по сторонам, я понял, что на предприятии, где я работаю, большинство начальников смежных отделов – в возрасте 47-55 лет и работают на этих должностях более 15-20 лет…

Задать вопрос
  • Проверка на человечность:
    подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal