КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Антиоксидант №5 Астаксантин

Астаксантин в състава на ЛивЛон  БАД Vision, натурален витаминен комплекс за подмладяване и красота в Плевен и Русе


 

Астаксантинът принадлежи към по-големия клас фитопигменти, известни като терпени. Определя се като ксантофил. Както и другите каротеноиди, астаксантинът е цветен, липидоразтворим пигмент. Астаксантинът се среща в микроводорасли, дрожди, сьомга, пъстърва, скариди, раци и ракообразни, както и в перата на някои птици. Той придава червения цвят на месото на сьомгата и варените раци.

Астаксантин представлява естествено срещащ се каротеноид, който поради своята уникална структура, доставя богат спектър от антиоксидантни преимущества. Тъй като той е в състояние да премине през кръвно-мозъчната и кръвно-ретинната бариери,може да снабди очите, мозъка и нервната система директно с мощна антиоксидантна защита.

Учените имат теория за енигматичния процес на стареене, наречена "Теория за свободните радикали". Накратко тя се свежда до извода, че въздухът, който дишаме, уврежда клетките в тялото и води до стареене. Телата ни имат механизми, с които контролират тези кислородни увреждания и до голяма степен тези механизми се влияят от начина на хранене. Астаксантинът е уникален антиоксидант, който се абсорбира напълно и се транспортира до всички тъкани на тялото. Той защитава от кислородните увреждания вътре във вените и има доказан противовъзпалителен ефект. Затова той спомага да се намалят възпаленията, предизвикани от UV радиацията и болките в мускулите след упражнения. Приемането на астаксантин намалява всекидневното кислородно увреждане, чиято проява е вътре в тялото.

Астаксантинът е мастноразтворим антиоксидант и предпазва клетъчните мембрани в тъканите на тялото от вредното въздействие на окислителните процеси. Фактът, че е мастноразтворим, му позволява да преминава кръвно-мозъчната бариера, което го прави достъпен за очите, мозъка и централната нервна система. Астаксантинът има доказан положителен ефект върху други тъкани в тялото. Повишава издържливостта на мускулите, като предотвратява вторичната възпалителна реакция след интензивни упражнения. Доказано е, че ограничава фотостареенето на кожата, намалявайки въздействието на UV лъчите, и има противовъзпалителен ефект след излагане на UVB лъчи.Астаксантинът играе важна роля в телата ни за предпазване от преждевеременно стареене и окислителни реакции в организма. Доказани са редица ползи, сред които:

  • подобрено здравословно състояние на кожата и защита от UV лъчите
  • подобрено възстановяване на мускулите след натоварване
  • повишена издържливост и сила
  • по-добро зрение

Астаксантинът е 100 пъти по-силен от витамин Е. Намалява бръчките, подобрява вида на кожата, повишава мускулната издържливост и сила.

-           защитава от УВЛъчите

-          Защитава  очите

-          Въстановява тъканта  на сухожилията и мускулите при натоварване , особено полезан за спортистите.

-          Изчиства пигментните петна или т.н. старчески петна. Колкото и да спортуваме и да сме във форма, ако по ръцете и тялото ни стоят тези кафяво-черни петна, които показват, че сме на 100 г, какво от това, че изглеждаме с 20 г. по-млади.

-          Съдържа се в рибите, които имат силни мускули.

-          Астаксантина е 20 пъти по-ефективен от лютеина, който го има и  в нашия Сейф-то си

-          100 пъти по-ефективен от вит.Е

-          И 200 пъти по-ефективен от бетакаротина

 

Учените са избрали определен тип водорасли, които имат най-голяма концентрация на астаксантин и могат да оцелеят в лабораторни условия. Уникалният лабораторен метод за култивиране на водораслите, от които се добива астаксантинът, е с обща продължителност 10 дни. Зелените водорасли, които са достигнали зрялост, се излагат на силна светлина, за да бъде стимулиран синтезът на астаксантин. Вече придобили черен цвят, богатите на астаксантин водорасли са готови да бъдат използвани. Те се изсушават и се стриват се на прах, след което се оформят таблетки. Астаксантин

 Водораслото Haematoccus pluvialis, 

попадайки от морските дълбини под влиянието 
на слънчева светлина, бързо променя цвета си 
от синьо-зелен на червен, синтезирайки астаксантин.
Източник: orikrim.com
Задать вопрос
  • Проверка на человечность:
    подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal