КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Антиоксидант №7 Зелен чай

Екстракт от листа Зелен чай в състава на ЛивЛон  БАД Vision, натурален витаминен комплекс за подмладяване и красота, в Бургас, Приморско, Царево


Зелен чай


Зеленият чай се различава от черния по начина на обработка на листата след брането. Зеленият чай не ферментира и затова е много деликатен и здравословен. Вижте повече за зеления чай по-долу. 

Чаените листа, от които ще се произвежда зелен чай, не ферментират, а само се запарват или нагряват в метален съд. С това растителните ензими бързо губят действието си и чаят остава зелен. Намаляването на естествено съдържащите се вещества в свежото чаено листо е минимално, благодарение на което зеленият чай съдържа много дъбилни веществa и полифеноли.

На зеления чай се приписват различни укрепващи здравето качества. Особено в Азия зеления чай е важна част от културното наследство. Той съдържа много важни витамини и минерали, преди всичко витамини A, B, C и B12, и минерали като калций, флуорид, калий и флавоноид. Освен това съдържа и танини, които подпомагат за успокояването на стомашно-чревния тракт и затова се препоръчва на хора със стомашни проблеми. При редовна консумация зеленият чай влияе позитивно дори върху кръвното налягане. Съдържащите се в него флавоноиди, т.е. антиоксиданти, влияят върху обмена на веществата на тялото и могат например да предотвратят образуването на рак, да подсилят имунната система и да попречат на възпаления. Освен това забавят съсирването на кръвта, могат да предотвратят болести на сърдечносъдовата система и имат антимикробно действие.
Зеленият чай притежава също антибактериално действие и може да предотврати кариес. Съдържанието на флуорид в него е много високо и обяснява положителното му въздействие за костната система. Редовното пиене на чай би могло дори да предотврати широко разпространената болест остеропороза.
Друг негов ефект се състои в това, че помага при намаляване на теглото. Изследванията показват, че съставките на зеления чай засилват разграждането на мазнините. Освен това при пиене на чай тялото отделя повече вода и по този начин се освобождава от водните излишъци. Непременно в тези случаи трябва да се обърне внимание на това и да се приема достатъчно количество вода, за да се предодврати обезводняване на тялото. Също така зеленият чай намалява чувството на глад при много хора, чрез което автоматично се приема по-малко количество храна и съответно се поемат по-малко калории.

витамините С, Р, К, РР, А, D, Е и микроелементите флуор, цинк, йод, мед, манган, фосфор, калций. Съдържащият се витамин С, който е в по-голямо количество отколкото в цитрусовите плодове, се явява мощен антиоксидант, помага на организма да се бори с различните вируси и инфекции, повишава имунитета. В зеленият чай витамин Р е 10 пъти повече, отколкото в черния, затова той оказва огромно благотворно влияние върху системата на кръвообращение, подобрява еластичността на стените на кръвоносните съдове. Витамин К, участващ в образуването на протромбин, нужен за поддържането в организма на нормалното съсирване на кръвта, прави зеленият чай истинска здравословна напитка. Освен това, е доказано, че в него се съдържа такова голямо количество катехини, каолкото няма в нито едно друго растение – това позволява на зеления чай да регулира нивото на захарта в кръвта.

Редовната употреба на зелен чай представлява страхотна профилактика на заболявания на зрението, сърдечно-съдовата система, съдовете на главния мозък, атеросклерозата, хипертонията. Полезен е при дисбактериоза, хранителни отравяния, колит. Ако употребявате зелен чай по 10 чаши дневно ще ви помогне да намалите възникването на ракови тумори.

Зеленият чай е способен да извежда от тялото тежки метали, шлаки, неутрализира електромагнитните излъчвания. Ускорява обменните процеси, спомага разграждането на мастните отлагания.

Също така зеленият чай помага за укрепването на сухожилията, костите; много е полезен при сърдечни заболявания – изравнява дишането и не причинява учестено сърцебиене, поддържа в норма нивото на холестерола. Тази напитка предотвратява пристрастяването към алкохола: например, за да се избегне махмурлука, се препоръчва след употреба на концентрати да се изпият няколко чашки зелен чай.

Екстракт от листа зелен чай се използва в състава на ЛивЛон.

-          Стимулира дейността на сърцето

-          Разширява съдовете на главния мозък, възстановява кръвообръщението

-          Извежда шлаките и токсините

-          Поглъща 90% от изотопите

-          Защитава от отрицателното въздействие на компютрите

-          Дава енергия

-          Полезен за мъжете- подобрява храносмилането и коригира теглото.

 

Задать вопрос
  • Проверка на человечность:
    подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal