КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Антиоксидант №8 Хлорофил

 ХЛОРОФИЛ в състава на ЛивЛон  БАД Vision, натурален витаминен комплекс за подмладяване и красота, в Шумен, Варна, Балчик, България

 

 

 

Хлорофил Хлорофил

Изучавали сме го в училище, че това е нужно на растенията , но за човека това е просто супер добавка. Хлорофилът е чудотворен. Той има толкова много ползи за здравето, че спокойно можем да го сравним с вълшебната пръчица на магьосника (макар хлорофилът да си е най-обикновена съставка в храната за мнозина). Въпреки това уникалната и невероятна полза, която той ни дава идва от факта, че молекулната му структура е абсолютно идентична с тази на хемоглобина, като изключение прави само централния атом. При хемоглобина той е желязо, а в хлорофила – магнезий. Като знаем, че хемоглобинът (около 75% от човешката кръв се състои именно от него) помага да се възстановяват и допълват запасите от червени кръвни клетки, както и повишава нашата енергия и жизнен стандарт почти незабавно, няма как да не се влюбим и в хлорофила, който е чист и леснодостъпен природен негов аналог.

употребата и консумацията на хлорофил и храни богати на него доказано води до увеличаването на качеството и количеството на червените ни кръвни клетки. Неименуемо с тяхното увеличаване следва значителното подобряване в здравето и удовлетворението от деня ни.

Хлорофилът има способността да регенерира телата ни на молекулярно и клетъчно ниво и вече е известно, че той също така помага при пречистването на тялото, в борбата с инфекциите, при лекуването на вътрешни и/или повърхностни рани, както и насърчава и стимулира здравето на кръвоносната, храносмилателната и имунната системи. Наличието на хлорофил в ежедневното ни меню увеличава броя на червените кръвни клетки и, следователно с това, увеличава използването на кислород от организма. Хлорофилът също така намалява свързването на канцерогени с ДНК в черния дроб и другите органи. Той също така разгражда камъните от калциев оксалат, които тялото ни образува, за да може да неутрализира и изхвърля излишните дози киселини.

В допълнение към възстановяването и попълването на нашите червени кръвни телца, тази силно алкална чудодейна съставка крие редица други свои уникални предимства:

Антиканцерогенни: Хлорофилът ни помага да се предпазваме от цяла плеяда от канцерогени (афлатоксини, които са част от плесените или фитопатогенните гъбички) и има вероятност да се съдържат в по-големи количества в ядките и зърнените храни; токсините от варени меса; пренасяните по въздуха канцерогени. Той също така блокира усвояването на вредни химикали в тялото, известни като прокарценогени, които увреждат нашето ДНК. Изследвания, публикувани в списание “Карценогенеза и хранителната и химическата токсикология” ясно дават да се разбере, че хлорофилът инхибира канцерогенезата.

Антиоксидиращо и Противовъзпалително действие: съдържащите се в хлорофила високи нива на витамини A, C и E го превръщат в един супер мощен антиоксидант, който също така е установено, че помага за намаляването и елиминирането на различните видове възпалителни процеси.

Хелиране: Хлорофилът е един от най-важните хелати в природата. Той има способността да се свързва с токсични тежки метали като живака и да способства тяхното изхвърляне от организма. Това го превръща в един изключително мощен лечител при подобна токсикация. Замисляли ли сте се защо мнозина, правили си пломби от доброто старо време, в което се използваше олово и други подобни метали, при преход към веганство и суровоядство започват да се оплакват, че пломбите им падат? Е, сега вече имате една от редицата причини, които способстват за качественото извеждане на каквито и да е отрови далече от тялото. Много добра идея е в случай на подобно “пломбопадане” да се увеличи консумацията на хлорофил, за да се изхвърлят евентуалните метални остатъци.

Антисептично действие: Докато реално погледнато хлорофилът няма сам по себе си доказано антисептично действие, той има способността да помага на телесната тъкан при борбата и унищожаването на микробите. Чрез укрепването на тъканната здравина се увеличава клетъчната устойчивост, което от своя страна предотвратява растежа на бактериите.

Премахване на лошия дъх: Това е истински бонус и наистина доказано работи! Хлорофилът има двойно действие като лек за лошия дъх. На първо място, той действа като естествен природен дезодорант елиминирайки лошите миризми в устата и гърлото. На второ място, което е и по-важното, той насърчава здравето на храносмилателния тракт и устната кухина, а това в повечето случаи е основната причина за лошия дъх. Ако имате желание бързо да се справите с подобен проблем, вече знаете от къде да започнете.

Бърза доставка на кислород: Хлорофилът има силно алкализиращ ефект върху тялото и помага да се достави така необходимия кислород към клетките и тъканите.

Съдържа витамин К, С, фолиева киселина, желязо, калций, протеини, които са от съществено значение при изграждането и ремонта на червените кръвни клетки и повишаването на имунната ни система.

Най-лесният начин да си набавите хлорофил е да ядете залено. Помислете си само какво голямо разнообразие от салати можете да си приготвите от спанак, маруля, броколи, аспержи, грах, зелен фасул, спирулина, хлорела, сини алги, кейл (къдраво зеле), лапад, киселец, глухарче, листа от цвекло и моркови, поници, пшенична трева и т.н.

Хлорофилът ни е нужен за да преборим болестите  и здравословните проблеми.

-        Противовъзпалително и противогрипно

-          Възстановява тъканта и заздравява рани

-          Възприпятства образуването на камъни в бъбреците

-          Повишава лактацията при кърмачките

-          Възстановява запасите от енергия

-          Неутрализира свободните радикали

-          Агент за заболявания на кръвта, урология, гинекология, онкология – блокира новите образования, регенерира повредените клетки, агент против мутация на ДНК, препоръчителен не само за майките, които чакат дете.

 

Задать вопрос
  • Проверка на человечность:
    подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal