КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Статии по здравето

 


Моите размисли през пролетта в Карлово...

Пролет е. Красиво и слънчево Карлово, се  събужда след зимата. Разхождам се, срещам различни хора и разбилни мисли нахлуват в главата ми. Защо днес мисля толкова силно за за хората и за здравето? Със сигурност причината е пролетта и връщайки се в къщи, сядам, да споделя моите размисли върху тази толкова важна тема, която днес  е заела съзнанието ми. И знаете ли защо, защото днес все повече хора започват да мислят как да съхранят здравето си. Търсят начини, интересуват се. Четат и питат. А само информирания човек, може да вземе най-правилното решение за себе си и това на семейството си.

Защо профилактика на здравето с БАД ?

и Защо трябва да употребяваме БАД?

Това са теми, на които следва да се отдели специално внимание, но аз няма да навлизам в подробности, защото както разбрахте, аз споделям моите размисли, върху темата здраве.  Защо ли? Защото искам да ви предизвикам и вие да се замислите върху тази тема. Всички вие, които все още си мислите, че здравето е даденост и нищо не трябва да правим за него. Защото за него ние нищо не сме платили, то си идва по рождение,а по-късно е много лесно да кажем, ами това е от ЕГН-то, като нещо съвсем естествено. А нима не виждаме, че все повече болни има около нас. А статистиката сочи, че болестите са толкова подмладели и това е застрашаващо. Остеопороза вече има при юношите и девойките на 19-20г.А това е страшно.Тази сутрин гледам една телевизия, където един умен доктор, говореше от необходимостта от добавки към храната и то от комбинирани, балансирани, комплекси.

Има поговорка – здравето не е всичко, но всичко без здраве е нищо.

Всички сме чували да казват – оня получи инсулт или инфаркт, от стрес. Или диабет от стрес. Дали се замисляме върху това, защо от стрес, какво се случва с нас, с нашият организъм? От кой стрес се случва това? Има ли различен стрес?

Всички ние сме клетъчни и нашият организъм се състои от милиарди клетки.Тези клетки се нуждаят ежедневно от своята клетъчна храна –  от 90 вида витамини, минеррали, макро и микро елементи.....ежедневно. Те се доставет основно в организма чрез храната, а 80% от здравето, зависи от храната..

Но каква е храната днес? Колко богата е тя самата на тези така нужни на организма ни витамини и минерали? Каква вода пием? Какъв въздух дишаме? Каква е екологията около нас? Какъв живот живеем, спокоен или напрегнат? А технологиите, без които все повече не можем? За какво мислим повече, за почивки, екскурзий, партита ..или за това с какво да платим тока, водата, да се нахраним..имаме работа или не? И до какво води тази стресова ситуация?

Всичко това предизвиква стресово състояние на организма. И това състояние се отразява на двете основни системи в нашият организъм – нервната и ендокринната. Тези две системи контролират обмяната на веществата, от което са вследствие всички болести.

- Нервната система управлява импусите на нервните окончания и когато те блокират, това води до неправилна обмяна на веществата.

- Ендокринната система управлява хормоните, 32 на брой. Хормоните управляват ръст, тегло, репродуктивност, сърце, кръв..

И когато нещо от това не е наред, то води до неправилна обмяна на веществата. Неправилната обмяна на веществата води до болестите. Всички нужни на организма витамини и минерали, се внасят от вън, с храната. Нищо не се складира и няма запаси. А когато те не постъпват с храната ни, клетките страдат. Дори и тогава, когато сме си напълнили стомаха, те са гладни. Гладната клетка, няма сили да се бори и така лесно допуска болестите . Деформира се и така мутира. Болната клетка ражда болна клетка и така в организма лесно се настаняват различни болести. И човек има два пътя:

- Единият отива при лекаря и той му изписва лекарство, после в аптеката.По-късно от това лекарство, започва да го боли стомаха и отива пак при лекаря, който му изписва още едно и пак в аптеката. Но от това, човек не оздравява, а се появява нова болка, вследствие противопоказанията и от това, че организма още повече се замърсява , а това води до нови болести. Кръговрат.

- И втория път, пътя на БАД към храната, които допълват това, което храната не може да внесе на организма.

БАД доставя нсички нужни витамини, минерали, аминокиселини и т.н. на организма. БАД Vision дават това на клетките, което им е най-нужно: Чистят токсините и шлаките, хранят, защитават и балансират. Клетките са нахранени, здрави,стават силни и могат да противостоят на стресовите ситуации, здравите клетки, раждат здрави клетки, а там болеститепо-трудно се настаняват. Обновяването на клетките в организма води до подобряване на състоянието, а това е една добра профилактика. С БАД ние помагаме на организма да се справя и да решава здравните проблеми, които възвикват или са възникнали. Ние просто му даваме това, от което има нужда, а всичко останало, той сам мъдро решава, като на нас ни дава здраве и спокойствие. Аз ползвам натуралните витаминни комплекси на Vision. Натурални, безопастни и ефективни.

Каква е една от важните разлики между лекарствата и БАД?

Лекарствата са синтетични и поради това, те не се приемат от организма с охота. Те внасят стрес и спазъм на съдовете, което от своя страна хем действат видимо добре хем и не, защото този спазъм не подобрява състоянието, а действа като пожарникар на пожар.

БАД дайстват на съдовете меко и комфортно. Например:

Антиокс – разширява кръвоносните съдове, защитава сърцето, най-добрия антиоксидант.

Пакс – дава еластичност на съдовете, спокойствие  и мир през деня и спокоен сън през нощта.

Детокс - Изчиства клетките от токсините, нормализира имунитета.

Хромвитал - Дава енергия и тонус, а заедно с Пакса, нормализират кръвното налягане. 

Нутримакс - Естествен антибиотик, влияе положително на стомашно-чревния тракт, както и на костната система.

Свелтформ - Влияе на жлезите със вътрешна секреция,  а заедно с Хромвитал дава мощен ефект в обмяната на веществата за стройна фигура,

Лайфпак Сеньор - Комплакс от витамини в борбата с остаряването. Самата думичка ,,Сеньор", показва отношението на този продукт върху организма - уважение и респект.

 Джуниор НЕО - е антипода на Сеньор при децата. Комплекс от витамини, които дават на детето всичко необходимо, за да расте здраво, да изгражда своята костна и умствена система, ръст и интилект, както и да развива умствените си заложби.

Гранатин Q10 – изчиства съдовете, запазва младостта, укрепват организма.

Класическата серия като цяло, действа на обмяната на веществата. Без нея, няма резултат! Разбира се,че може да се правят и различни мини програми., които дават страхотни резултати. Например аз препоръчвам :

Против грип - Антиокс+Пакс+Детокс+Лайфпак Сеньор+ Льйфпак Джуниор или:

 Детокс+Пакс+Хровмитал+Джуниър + ДиАйРесет Или:

Детокс+Пакс+Д4Х – през час по 3 капули.

Децата нямат очистителни кризи, освен детските продукти Джуниор + Би Смарт, може да им се дава ДиАйРесет,Антиокс,Пакс, Детокс, според възрастта, като използвате консултацията на личния си консултант.


Аз намерих своето здраве и спокойствие с БАД Vision и затова ги препоръчвам и на вас. Натурални, безопасни и ефективни, лесни за употреба – само с чаша вода, това е здраве и спокойствие в днешния забързан и натоварен ден.

Незабравяйте и децата, започнете грижата за тях още преди зачеването. Джуниор+Антиокс+Пакс++ Бъдете здрави и различни с Vision.

Вземете, купете, пробвайте и ще се убедите сами.

Ето и новият справочник за тези, които искат да знаят повече:http://issuu.com/ycnex/docs/vision_product_guide_2012?mode=window&backgroundColor=%23222222 



С уважение и много обич, Пепа. Пепа Игнатова - фото в синьо

E-mail: pepiignatova@abv.bg

Skype: pepa..ignatova1



Следвай ме в:  Добави към Facebook  Споделяне в Blogger.com  Добави към Twitter  Добави към Съучениците

 




Препоръки за хора, целящи оптимално усвояване

Все повече нараства процентът на хората, които приемат хранителни добавки. Било то комплекси от витамини и минерали, билки или спортни добавки. Дали обаче всички суплементиращи знаят как да ги приемат оптимално? По начин, по който различните вещества да не си пречат помежду си. По време на хранене ли се приемат, с какви храни не е уместно да се приемат и трябва ли въобще да имаме нещо в стомаха, за да може възможно най-голям процент от приетото да стигне до крайната си цел? Като за начало е важно да знаем какво пречи дадено вещество да не може да бъде усвоено както трябва. Основните причини са:

 • Приемането му заедно с друго вещество. По този начин двете взаимно се неутрализират или си пречат;
 • Приемането му заедно с храна, която пречи на усвояването му;
 • Здравословен проблем, който намалява усвояването на всички или на определени вещества;
 • Приемането на медикаменти.

Медикаментите и здравословните проблеми ще оставим настрана. Ако приемате лекарства или имате здравословни проблеми, задължително се консултирайте с лекар преди да приемате хранителни или спортни добавки.

Кои са двата основни начина на прием?

При оралния прием на суплементи е важно дали в стомаха ни има храна или няма. Ако целим максимално усвояване на приеманите от нас добавки, важно е да знаем дали и с какво е пълен стомахът ни. Нека обясним накратко разликата между двата случая.

Приемането на празен стомах

По-долу ще разгледаме някои основни правила, които трябва да спазваме при приемането на хранителни и спортни добавки. Ще разгледаме по-популярните сред тях и как да ги приемаме с цел оптимално усвояване.

Приемането на празен стомах се препоръчва за голяма част от хранителните добавки. Основната причина за това е необходимостта приеманият суплемент да премине максимално бързо стомаха и да достигне червата. Там той бива усвоен и навлиза в кръвта.

Ако добавката бъде приета заедно с храна, тя стои дълго време в стомаха. Изчаква се храната да бъде добре смляна и подготвена за предаване към червата. Това може да отнеме няколко часа в зависимост от самата храна и нейното количество.

Приемането на някои витамини и минерали с определени храни пречи на тяхното усвояване. Наблюдава се по-нисък процент усвояване в сравнение с приемането на празен стомах. Приети с храна, те също ще бъдат усвоени, но не така добре, както на празен стомах.

Недостатък е, че не на всички хора им понася добре този вид прием. Например приемането на цинк на празен стомах води до по-добро усвояване, но при много хора това причинява стомашен дискомфорт – крампи, гадене, болки и други.

Приемането заедно с храна

Препоръките за прием заедно с храна са заради причини, противоположни на тези за прием на празен стомах. Приемането на съответните добавки по време на хранене спомага за по-доброто им усвояване. Причините са различни и ще разгледаме няколко примера по-долу в статията.

Често обаче се забравя, че видът на храната също оказва влияние. Някои храни пречат на усвояването, докато други го подобряват. Ще отбележим това там, където е важно.

Списъкът на продаващите се добавки е наистина дълъг. Няма да можем да разгледаме всички, но ще се спрем на основните от тях. Витамини:

Мастноразтворими витамини 

Витамини А, D, E и K трябва да се приемат по време на хранене. Храната трябва да е богата на мазнини. Причината за това е, че тези витамини се разтварят и свързват с мазнините и с тяхна помощ навлизат в кръвта.

Водноразтворими витамини

Витамин C и B комплексът не е нужно да се приемат с храна, но пък е препоръчително. Например B12 се нуждае от вътрешен фактор и силно киселинна среда. Такава среда се постига при наличието на храна в стомаха заради секретирането на стомашна киселина.

Минерали: Цинк

Приемането на цинк на празен стомах води до по-добро усвояване. Ако все пак това води до стомашен дискомфорт, можете да го приемате с храна. Тя не бива да е богата на фибри и фитати. Фитати се съдържат в житните и бобовите култури.

 • Синергисти: Магнезий, хром,  витамин B2, витамин D, витамин E.
 • Антагонисти: Високи дози желязо и калций. Магнезий

Oрално приеманият магнезий също се усвоява по-добре на празен стомах, но можете да го приемате и с храната.  Важно е заедно с него да изпиете около 200 мл вода.

Ако го приемате с храната, избягвайте богата на неразтворими фибри, фитати и оксалати. Богати храни на оксалати са спанакът, листните зеленчуци, ядките, чаят, кафето и какаото.

 • Синергисти: Прибавянето на витамин C към магнезия подобрява усвояването. Има данни, че приемът заедно с витамин D също помага.
 • Антагонисти: Приемането с калций, фосфор, желязо, мед и манган пречи на усвояването. Калций.

При калцият е важно каква е неговата форма. Калциевият карбонат трябва да се приема заедно с храната, докато калциевият цитрат може да се приема и на празен стомах. 

За калцият също така се знае, че малките дози се усвояват по-добре от големите. Т.е., ако приемате 1000 мг калций дневно, по възможност разпределете приема на 2х500 мг, вместо 1х1000 мг.

 • Синергисти: Витамин D е изключително важен за усвояемостта на калция.
 • Антагонисти: Кофеинът, магнезият, цинкът и фосфорът пречат на усвояването. 

Желязо

Желязото се усвоява по-добре приемано на празен стомах, но чест спътник на този прием е стомашният дискомфорт. При такъв случай го приемайте с храната. Тя не трябва да е богата на фибри, фитати и танин.

Богати на танин храни и напитки са чаят, виното, бирата, ядките, спанакът, някои плодове и бобовите храни.

Кафето, чаят, млечните продукти и зърнените храни също не са препоръчителни.

Ако приемате големи дози, в случай че лекувате желязодефицитна анемия, по възможност разделете количеството на 2 до 3 приема, вместо да приемате цялата доза наведнъж.

 • Синергисти: Добавянето на витамин C подобрява усвояемостта.
 • Антагонисти: Кафето и калцият пречат на усвояването. Избягвайте и успоредния прием с цинк. 

Хром

Хромът трябва да се приема заедно с храната, независимо каква е.

 • Синергисти: Витамин C подобрява усвояемостта му.
 • Антагонисти: Високи дози цинк не бива да се приемат с хром. Успоредният прием с желязо също е противопоказен, защото двата минерала взаимно се конкурират за трансферин.

Йод. Йод можете да приемате с храната или на гладно, както и заедно с други суплементи.

Селен. Селенът е препоръчително да се приема с храната.

 • Синергисти: Има данни, че трябва да се приема заедно с витамин E, ако се използва с цел подобряване на сперматогенезата при мъже с репродуктивни проблеми.
 • Антагонисти: Големи дози цинк. Витамин C също намалява усвояването.

Не бива да се приема с Астрагал. Той съдържа в себе си селен и съществува опасност от предозиране при успореден прием с индивидуален селенов продукт.

Бор. Приемането на бор трябва да е по време на хранене. Приемането на гладно носи висок риск от възпаление и раздразнение на хранопроводния сфинктер.

 • Синергисти: Синергист на бора е медта.
 • Антагонисти: Манган и калций. 

Антиоксиданти

Антиоксидантните продукти често са комплекс от билки и витамини. Тъй като не можем да разгледаме всички продукти на пазара, препоръчваме ви да следвате препоръките на производителя. Най-често се препоръчва приемът им заедно с храна.

Билки

За билките важи същото правило както при антиоксидантите – следвайте препоръките на производителя. В повечето случаи билките трябва да се приемат на празен стомах, но има и изключения. Макар да не е билка, ще дадем за пример екстрактът от лют червен пипер. Той не бива да се приема на гладно.

Пробиотици

Когато става дума за прием на пробиотици, заставаме по средата на два лагера – прием с храна и прием на празен стомах.

Поддръжниците на приема на празен стомах смятат, че престояването в стомашна киселина убива бактериите и намалява количеството микроорганизми, които достигат червата.

Срещуположният лагер пък контрира, че преди създаването на хранителните добавки, всичко е идвало чрез храната. В храните също така се съдържат ферментиращи вещества, които спомагат за усвояването на пробиотиците.

Тъй като научни доказателства за двете теории не можахме да намерим, изберете си лагер, чиято теза ви се струва по-логична.

Друг вариант е да спазвате препоръките на съответния производител. Това е и нашият съвет.

Мастни киселини

Препоръчваме да приемате есенциалните мастни киселини  по време на хранене, богато на мазнини. Има само едно изследване по този въпрос, но в интернет се коментира, че изследването не е дало достатъчно време на етил-естерната форма да навлезе в кръвта.

Много хора избягват да ги приемат на празен стомах поради това, че този прием води до стомашен дискомфорт, оригване и съответно неприятно усещане в устата.

Фибри

Тук е въпрос на личен избор дали да приемате фибрите по време на хранене или на празен стомах. Важно е да не ги приемате заедно с другите суплементи, тъй като фибрите влияят негативно върху усвояването на много от тях.

Спортни добавки

В тази категория се вписват прекалено много видове продукти и най-различни формули, за да може да бъдe изведено заключение.

Като цяло препоръката е спортните добавки да се приемат на празен стомах, тъй като от тях се очаква максимално бързо достигане до кръвта. Най-ясен пример са предтренировъчните продукти, които се приемат 30-45 мин. преди тренировка.

Съществуват и изключения, разбира се. Протеиновите пудри и аминокиселините могат да се приемат както на празен стомах, така и като допълнение към храната. Затова, ако се съмнявате за някой продукт, винаги следвайте препоръката на производителя. Тихомир Велев


АБОНИРАЙТЕ се за БЕЗПЛАТНА информация от ПЕПА ИГНАТОВА, като оставите Име и Емейл във формата по-долу, а информацията ще идва направо на електронната ви поща:


 

e-mail:
имя:
 
 

Дете излекувано от рак на мозъка, Само с диета.

Вижте.Прочетете.Споделете.

Може да споделите линка: http://vipignatova.boosterhit.com/176.html#content37

Това е невероятната история на осем годишната Джоузи Нунес, която живее в Мидланд, Тексас. Тя имала тумор в мозъка с разсейки в гръбначният стълб. Джоузи отслабнала прекалено много. Била подложена на операция, химиотерапия и лъчетерапия, но туморът се появил за втори път и лекарите и дали само няколко седмици живот. Родителите и отчаяни трескаво търсили в интернет алтернативни методи и така открили д-р Bernardo Majalca , натуропат лекар от Сан Диего, Калифорния. Той дал надежда и предложил естествен лек за Джоузи.

Д-р Majalca казал, че Джоузи не умира от рак, тя умираше от ацидоза и в крайна сметка, ако се обърне внимание на този проблем, тялото и ще бъде в състояние да се излекува само. Усложненията били последствие от химиотерапията. Когато Д-р Majalca видял за пръв път Джоузи, pH на нейното тяло било 4.9. Човешкото тяло за да функционира добре се нуждае от pH между 6.8 и 7.2. Тялото умира при pH 4.

Раковите клетки започват развитието си в човешкото тяло, когато pH падне под 6.2

По съветите на Доктор Majalca, pH в тялото на Джоузи се увеличило до 8.0 в рамките на един месец посредством алкална храна и вода. Туморите започнали да намаляват. Те станали толкова малки, че било необходимо да я сканират три пъти в три различни позиции, за може да бъдат засечени на ядренно магнитният резонанс. И малко след това в Джоузи не останали дори следи от рак. Цялото лечение траело четири месеца.

Лечението на Доктор Majalca се състояло отспециална диета, която включва 4 вида алкализиращи сокове на ден, както и различни методи за детоксикация, за укрепване на имунната система и билки. Той описва своите планове за лечение във видео.

Семейството на Джоузи започналi да измерват рН на нейното тяло. Всяка сутрин, преди тя да яде или пие нещо, използвали тест-ленти за pH в слюнката. Когато за първи път започнали да проверяват рН, то било около 5.5 или по-малко.

Д-р Majalca казал, че когато нейното рН стигне до 6.8 ракът ще спре да расте. От този момент нататък, ако pH започне да се увеличава – рака започва да умира. Целта на Д-р Majalca била да се повиши рН най-малко на7.2 и Джоузи го задръжи така за няколко месеца, докато ракът напълно си отиде.

 

Задать вопрос
 • Проверка на человечность:
  подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal