КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

Новост в Онкологията

Бактерии   Пробиотиците могат значително да намалят вредното , радиационно излъчване  - тези заключения  правят учените в резултат на новото изследване. Те са анализирали няколко стотин пациенти с рак, подложени на лъчетерапия.

Здравето на тези, които  приемат редовно пробиотици  е значително по-добро от тези, които не  използват пробиотици. Изследователите смятат, че пробиотиците предимно защитават нашите черва и предотвратяват увреждането на тъканите на коремната кухина, шийката на матката, простатата, както и много други органи.

По този начин, изследователите препоръчват всички пациенти, страдащи от рак на някой от вътрешните органи и особено на червата, преди да преминат процедури  на лъчетерапия да консумират пробиотици. "С унищожаването на епитела, в резултат на радиация, бактериите, които нормално се намират в червата, могат да претърпят някои промени, и да започнат да се движат в тялото, което води до сериозни проблеми, като сепсис," - се казва в официалния доклад от проучването.Нашата работа показва, че в един идеален сценарий, човек трябва да започне да приема пробиотици преди появата на симптомите, когато всъщност е  все още здрав, тогава рискът за здравето му ще бъде значително по-нисък. Въпреки това, дори ако той е употребявал пробиотици и преди, той трябва да започне да го прави преди завършване на процедурата, като пробиотиците не само помагат на организма да се справи с проблема - Те са важни до известна степен, за да се предотвраят  подобни  здравни проблеми"

В същото време, добавят учените, че към днешна дата има всички основания да вярваме, че пробиотиците могат да намалят вредните ефекти дори при получаване на много по-голяма доза  на радиация, отколкото при лъчетерапия. По-специално изразено  мнение е, че редовната употреба на пробиотици в района на аварията в централата Фукушима в Япония, може  значително да намали  броя на случаите на рак в региона, както и значително да повиши степента на преживяване на хората с рак свързано с радиационното въздействие.

По материалам Natural News
Подготовил Владислав Воротников

Источник: Medlinks.ru

Още информация на фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/bioin4you?fref=ts

Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal