КУПИ БиоДобавки - Позвъни СЕГАПозвъни!

0888 219 287 / 0889 433 668

 

ВАЖНО! СТАТИЯ! ЧЕТЕТЕ!

Bio-In - Статия. ВАЖНО! ЧЕТЕТЕ!        ДА ЧЕТЕМ ВСИЧКИ ДО КРАЯ! ВАЖНО!!!

GAPS - what is it? Learn about the condition which is behind many mentaland physical problems, which our children and adults suffer from, such asautism, hyperactivity and attention deficit, dyslexia, dyspraxia, depression,schizophrenia, bipolar disorder, obsessive-compulsive disorder, eatingdisorders and more.

Gut andPsychology Syndrome (GAP синдром или GAPS) 

                                                        Dr. N. Campbell-McBride

 

ЛИПСА - какво е това? Научете повече за състоянието, което е зад много ментални и  физически проблеми, от които нашите деца и възрастни страдат  - например aутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, дислексия, диспраксия, депресия, шизофрения, биполярно разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство, eatingdisorders и повече.

Gut andPsychology синдром (GAP синдром или фуги)

                                                         Д-р Н. Campbell-McBride

Човечеството винаги е страдало от епидемии. Преди  това беше чума, едра шарка и други инфекции. В  последните 70-80 години човек се е научил да контролира инфекции, за да не страдат от епидемии. След победата на инфекцийте,  хора са създали за себе си други"епидемия": рак, сърдечносъдови и автоимунни заболявания, както и психични разстройства. Тук ние ще се съсредоточи върху болестите, които са достигнали епидемични размери днес, броят на жертвите непрекъснато и бързо се увеличава. Най-трагично е, че мнозинството страдащи са -  Деца.

Преди двадесет години, за всеки 10 000 деца, едно дете получава диагноза детски аутизъм, и тази цифра е почти същата в повечето страни. Днес, в повечето западни страни, тази цифра е е сменена на 150, което означава за всеки 150 новородени деца, един става жертва на тази ужасна болест. Ако това не може да се нарече  епидемия, кое може? През първата година от живота, тези деца обикновено се развиват правилно. Но някъде през втората или третата година от живота, тяхното умствено развитието се нарушава: изчезват току- що научени  думи (мама, татко, и т.н.) изчезва разбирането на речта, адресирано до него, детето не разбира какво да прави с играчки, не отговаря на своето име, може да вземе всяка ръка на непознат на улицата и да се отиде с него (защото майка си и баща си, той  не разпознава), и маса други ненормално  за деца поведение. Ако болестта не се лекува правилно по време на детството, аутизъм  му става  съдбата за живот:  и семейството му.

Нарушена концентрация, със или без хиперактивност (ADHD - дефицит на вниманието и хиперактивност, ADD - Внимание разстройство с дефицит) са станали толкова широко разпространени, че във всяка класна стая в западните страни вече можете да намерите 2-3 деца  с  това заболяване. Тези деца  много трудно се учат : въпреки факта, че те могат да бъдат послушни, те са изключително импулсивни и не задръжат вниманието си върху нещо повече от няколко минути, лесно се разсейват и се държат зле. В резултат на това се счита, че около 80% от времето по време на урока учителят би могъл да поеме такова дете, което означава, че учителят не може да научи напълно другите деца в класа. ADHD деца до такава степен, трудно и разрушителна, че родителите им се развеждат 4 пъти по-често, показва статистиката. Ако болестта не се лекува правилно, с възрастта, тя не минава: човек става ADHD възрастни, които не са в състояние да организират живота си, да създадат семейство, да имат работа на някое работното място или поддържа разумен начин на живот. В резултат на това по-голям процент от тези пациенти извършват престъпления, стават наркомани и психично болни.

Около 10% от децата на Запад страдат от дислексия и е една и съща дума на диспраксия. Дислексия - е невъзможността да се научат да четат и пишат. Диспраксия - загуба на координация, непохватност, детето често пада и се наранява, не може да хване топката, за да овладее мотора, да нарисува права линия, и т.н.

Депресията е друга епидемия сред деца и възрастни. Към днешна дата, страните  англоговорящи  на пет-годишни деца поставят тази диагноза, според статистиката в Америка 4% деца до училищна възраст ползват антидепресанти. Като цяло, 15% от населението на развитите страни страда от клинична депресия (сред жените тази цифра е 30%), а честотата нараства, особено сред  децата,сред възрастните, най-младите хора в трудоспособна възраст. Пациентите стават летаргични, губят всякакъв интерес към живота, към професията си, членове на семейството, както и лична хигиена. Антидепресанти (за лечение на депресия, наркотици) не винаги работят и имат дълъг списък от неприятни странични ефекти, един от които е тенденцията към самоубийство.

Честотата на много други психични разстройства и умствено развитие при деца и възрастни, се увеличава. Какво се случва? Защо нашите деца (деца и възрастни) са жертви на тези епидемии? Ключът към този проблем се крие в физическото състояние на пациента. В клиничната практика, ние откриваме, че тези пациенти, в допълнение към психични проблеми, са  много болни и физически. Нарушения на храносмилането, изтощение, хранителни дефицити, алергии, астма, екзема, хроничен цистит, полиартрит, системна дрозд - в различни комбинации винаги присъстват при тези пациенти.

Психиатрите  постоянно поставят нови диагнози на психичните разстройства и формулировката, тъй като някой не пасват на пациентите в някоя диагностична категория. Защо  е така? Първо, защото тези категории са създадени с просто описание и групиране на симптоми, т.е. диагнозата на пациента не ни дава някаква представа за причините за болестта и как да се лекува. Второ - защото тези различни диагнози  често  се комбинират една с друга в един пациент. Аз все още не съм срещал дете или възрастен, който би оставил само едно от тези заболявания.Например: родителите на детето ще започнат с описание на различни алергични реакции, а след това се оказва, че бебето е на няколко крачки от астма, екзема, която го измъчва в продължение на много години, той винаги е бил е изключително тромава (диспраксия), a когато  той  тръгва на училище, се оказа, че е  трудно да се учи, а година по-късно стана ясно, че детето има дислексия и нарушена концентрация. Клинична практика показва, че 50% от диагнозите на дислексия и диспраксия са комбинирани в един пациент. Диагнозите на дислексия и нарушена концентрация са  комбинирани в 30-50% от случаите. Децата, които са пострадали  от тежка форма на екзема  в ранна детска възраст често стават аутисти. Диагнозите на аутизъм и нарушена концентрация е  комбинация с почти всички от посочените по-горе нарушения в повечето случаи: тези деца страдат както от алергии, астма, екзема, диспраксия и дислексия в различна степен на тежест.

Ние, лекарите, които сме  създали  различни и  разнооразни диагнози - клетки за нашите пациенти. A съвременните пациенти  в нито един от тях не се побира. Защо са тези различни на пръв  поглед  болести, съвпадат и се комбинирани в един и същи пациент? Каква обща причина пропускаме, когато се опитваме да поставяме диагноза? За да разберем това, трябва да се вгледате внимателно в един фактор, който обединява всички тези пациенти с психични разстройства. Този обединяващ фактор - състоянието на храносмилателната им система. Никога не съм срещал дете или възрастен с аутизъм, дислексия, диспраксия, нарушена концентрация, депресия, шизофрения или други психични разстройства, които не е страдал от   стомашно-чревни заболявания. Често, храносмилателни смущения  са в такава тежест, че пациентът или неговите родители започват да говорят за тях на първо място, преди началото на обсъдане някои психични проблеми. В по-леките случаи, родителите не споменат храносмилането на детето, защото не виждат връзката, докато не започнат да обсъждат  умствени проблеми. Но е необходимо да им задам няколко въпроса, и бързо става ясна картината на стомашно-чревния тракт.

 Но защо говорим храносмилане? Как това се отнася за умствените функции на човека? Съвременната наука и клиничната практика показва, че именно  стомашно-чревния тракт държи ключовете на психиката. Състояние на храносмилателната система е честа причина, която обединява почти всички психиатрични разстройства в различни пациенти, независимо дали дете или възрастен. И вместо да се опитва изкуствено да поставяме нашите пациенти в различни диагностични клетки, което е било необходимо, да се даде името на това общо заболяване. След  няколко години, дадохме  името: Gut и Синдром Психология (GAP синдром или GAPS)

 

Фактът, че умът зависи от състоянието на храносмилателната система - не е нова идея. Бащата на съвременната психиатрия,  френския лекар Philippe Pinel (1745 - 1828) в горната част на професионалната си кариера заключи: "Основната причина за лудостта се намира в областта на стомаха и червата." След него, много видни лекари и учени са стигнали до същата мисъл (C. Доха, D. Horobin, A. Хофър, K.Pfeyfer, R. Cade и др.). За съжаление, съвременните психиатри и невролози не обръщат внимание на храносмилателната система на пациентите си.

"Всички заболявания започват в храносмилателния тракт" (Хипократ, 460-370 пр.н.е.)

 

GAPS болните  страдат от храносмилателни проблеми практически през целия си живот, така че е важно да се събира подробна история на заболяване при хората, от раждането. В тези случай, когато възрастен пациент в детска възраст не е имал проблем, ние откриваме, че по-късно в живота му се случва  едно събитие, което  нарушило храносмилателната функция, преди да се развият  психични разстройства. Диария, запек, болки в корема, газове, оригване, малабсорбция на хранителни продукти, бебешките колики и отхвърлянето на различни хранителни продукти –типичните  симптоми на тези заболявания. Обикновено тези заболявания започват по време подмяна на майчиното мляко  с краве, прах или храна - някъде през втората година от живота. В същото време GAPS деца (особено с аутизъм) са много капризни в избора на храната, кото започват да  отказват от всичко неподсладено и хранително (месо, риба, зеленчуци, супи и т.н.) и ограничаване на техното меню -  сладко и храни, съдържащи скорбяла (брашно, бонбони, зърнени закуски, свеж, сладък каша, и т.н.).  Нарушава се  усвояването на храната  на детето и то  става бледо с тъмни кръгове около очите. Някои деца губят тегло, други изглеждат добре нахранени, но лабораторните изследвания разкриват дълбоки недостатъци на витамини, протеини, мазнини, минерали и други хранителни вещества. В повечето случаи, абнормни изпражнения: диария запек  или обратното -  може да бъде каша с парченца несмляна храна.

В тези случаи, когато  са бледи и измити лошо, това обикновено означава, че едно дете не може да преработва  мазнини. В някои случаи, менюто  може да пенлива течност с неприятна миризма. В други случаи е толкова киселина, която изгаря кожата на детето. Много  GAPS деца имат тежък запек, когато детето не може да се възстанови за 7-10 дни, а понякога и по-дълго. Това обикновено е било последвано от масови и болезнени столове, които много родители сравняват  с раждането. В резултат на това у детето се предизвиква страх и той се опита да запази поста си възможно най-дълго, което допълнително задълбочава проблема. При повечето пациенти, има прекомерно производство на газове в стомаха и червата, което води до подуване на корема и оригване. В ранна детска възраст то причинява колики, когато детето  плаче, крещи толкова дълго, докато газовете  се движи по по-малко болезнена част от храносмилателната система, или не излезат навън.

Особено тежки нарушения в храносмилането развиват  деца с аутизъм. Но тъй като те са с разбити йонизация не могат да кажат на родителите си за това, болка и дискомфорт в коремната област се проявява под формата на необичайно поведение, "безсрамни" крещи и вика: самостоятелна стимулация и правят странни пози, очевидно облекчаване на болката (обикновено лежи корема на остра част на мебели). Децата, които могат да говорят, обикновено се оплакват от болка и гадене корема.

Рентгенови лъчи на корема с бариев почти винаги констатират, че  при болните от  GAPS имат запушени черва стари тюленови изпражнения, буквално залепени на стената на червата. Новопристигналата  храна процежда между масите и се предлага под формата на или мек  стол и табуретка течност се гниене в червата, създавайки много токсични вещества, които се абсорбират от червата в кръвта. През 1998 г. британски лекар гастроентеролог AndrewWakefield Udet открили заболяване с аутизъм, което той нарича аутистичен ентероколит (ентероколит Аутизъм). Осъществяване ендоскопско изследване, той намери тежко възпаление с язви  и подути лимфни възли в червата на децата с аутизъм.

Голяма част от съвременните изследвания показва лошо храносмилане връзка и шизофрения (C.Dohan, R.Cade, K.Rachelt, A.Hoffer, C.Pfeiffer и други). Research iklinichesky опитът показва, че в повечето случаи, шизофреници страдат от стомашно-чревни заболявания в ранна детска възраст. Много изследователи са открили, че най-успешното шизофрения и други психични заболявания се лекуват със специални диети, подобряване на храносмилателната функция.

Други форми на GAPS, като нарушена концентрация, дислексия, диспраксия, депресия, мания и t.d.issledovalis малко. Въпреки това, натрупаните научни и клинични наблюдения почти винаги намират техните нарушения на храносмилателната функция.

Нека разгледаме един типичен клинична картина на пациенти с липсите на синдром.

Преди разглеждането на пациента, дали дете или възрастен,  е необходимо да се знае как е било здравето на  родителите  преди раждането на пациента. Когато се споменава родители, всички веднага се сещат за генетиката. И все пак, нещо не по-малко важно е преминал от родител на дете при раждането - чревни си флора. Мнозина не знаят, че  червата на човека е дом на около 2,5 килограма микроби. Учените са изчислили, че  чревната флора е около 90% от всички клетки в човешкия организъм и такова е количеството  на  генетичен материал. Човешкото тяло е просто обвивка за тази микробна маса, както и ролята на микробна маса в здравето на черупката до степента, монументална, че ние в никакъв случай не трябва да се игнорира  чревната флора. В  здравия човек е високо-организиран микроскопичния свят, който се ръководи от някои микроби, наречен от науката пробиотици . Тези пробиотици не само се грижат за здравето на храносмилателната система, но и на целия организъм.

Преди да говорим за чревната флора на  детето  е необходимо  да поговорим  за нейния източник – флората на родителите , особено флората на майката . До колкото  науката знае, в утробата на майката храносмилателната система на бебето е стерилна. По време на раждане на бебето поглъща много микроби, живеещи в родовия канал на майката, и тези микроби са чревни флора на детето. Флората от  родовия канал идва главно от червата на майката и бащата на детето. Преглед на хиляди случаи на аутизъм и други нарушения в развитието на детето, разкри типичен модел на майките на тези деца. Типични модерни майка в много случай  не са получавали кърмене в ранна детска възраст, като те са родени през 70-те и 80-те години, когато кърменето излиза от мода и магазини бяха адаптирана храна за бебета. Децата хранени с такива прахове, развива нездравословни чревна флора и прави детето болно.. Кърменето, особено през първите месеци от живота  е от съществено значение за детето, дори във всяко едно отношение, особено за развитието на здравословна чревна флора. Получели нездравословни флора от началото на живота, модернатамайка получава от  много антибиотици приети в  детство и по-късно като те са израснали в срок от неконтролираното пиене  на антибиотици за всяка простуда..

Всеки курс на антибиотици убива положителните бактериите в червата, разчиствайки пътя към комплекта на патогенни (болестотворни) микроби като гъби и колстриди. В допълнение науката е установила около 500 вида патогенни бактерии в чревната флора на здравите хора, тези патогени са строго контролирани от положителни микроби (пробиотици). С всеки курс на антибиотици положителни бактерии стават по-малки и по-патогени в чревната флора. Модерните майки са израснали с модерни рафинирани мъртви храни пълни с захар и рафинирани нишесте е лесно смилаема. Тези продукти са хранели чревни патогени, особено патогенни гъби, които им позволяват да се размножават. На 16-годишна възраст, а понякога и по-рано, модерна майка започва да взима противозачатъчни хапчета, които имат много вреден ефект върху чревната флора и цялото тяло на жените.  И днес деца вече раждат по-късно, модерни майки, приемат контрацептиви в продължение на много години преди раждането на дете. Всички тези фактори заедно водят до това, че много съвременни жени  в момента на зачеването на първото дете имат нездравословен начин на чревната флора, фауна и  те я предават на детето си. Клиничните изследвания  показват, че почти 100% от майките на деца с аутизъм и други нарушения в развитието имат нездравословни чревна флора (чревна дисбиоза). Приблизително половината от бащите на тези деца страдат от  същото. И в онези редки случаи, когато майката няма някакви признаци на чревна дисбиоза, бащата го има в доста тежка форма.

Тези родители, освен за нарушения в храносмилането (които могат да бъдат сериозни , а може и да е меко, в зависимост от конституцията) и ненормалната  чревната флора води до такива нарушения като алергии, автоимунни заболявания, нарушения на менструацията, хронична умора, главоболие (особено мигрената ), хроничен цистит, болки в ставите и различни кожни прояви (акне, псориазис, екзема и др).

 

В ежедневието ние въобще не се замисляме за нашата  чревна флора. Но без нея не можем да оцелеем, защото. ТЯ изпълнява много важни функции в тялото.

 

1. Защита и храненето на чревната стена. Храносмилателния тракт на човека има огромна повърхност, ако се разтеле  може да се покрие района на тенис корт. Всеки квадратен милиметър от този корт, обхваща и  защитава с микрофилм  - чревна флора. Този филм (ако здравословна) произвежда вещества, които разрушават много видове вируси, гъбички, бактерии и други патогени, които консумираме ежедневно с храната. Освен това, този филм създава някои кисела среда до чревната стена, която не позволява патогени да се развият. За съжаление, антибиотици (особено широкоспектърни) нарушават целостта на филма, оставяйки чревната стена без защита и й позволява за различни болестотворни микроби. Подобно на каменна стена зад този защитен филм чревната стена е покрита със слой от някои много специализирани клетки - ентероцитите. Всяка от тези клетки живеят  само няколко  дни, изпълняващи много сложна функция на разделяне и усвояване на храната. Старите мъртви ентероцитите се подменят с  ново родени, така чревната стена се актуализира постоянно. Науката е установила, че този процес на обновяване на клетките се контролира от чревната флора и когато тази флора е нарушена се нарушава процеса на обновяване. процеса на актуализация: ентероцитите се раждат нездравословни, мутират и често се превръщат в ракови клетки. В процеса на храносмилането в стомашно-чревния тракт има много вредни вещества, включително канцерогенни (причиняващи рак)

Здравословна чревна флора  ги неутрализира и изхвърля от организма. При човек със здрава чревна флора, рак в стомашно-чревния тракт просто не можге да съществува. Развитие на  рак на храносмилателната система почти винаги започва с разстройства на чревната флора, като разстрои нормалния процес на подновяване на чревната стена клетки и в същото време, тази стена е оставена без защита. Освен това защитата на чревната флора се явява един от основните източници на хранене на  чревната стена, преработвящи храната на определини хранителни вещества. В такъв случай, при нарушаване на чревната флора се нарушава в цялостност, здравето и функцията на стомашно – чревния тракт. Детето наследило от родителите си нездравословни флора развиват нарушения в храносмилането, нездравословен начин на чревната стена става пропусклива за бактерии и вещества, които обикновено проникват през него неправилно. Хранителните продукти се абсорбират и не са напълно усвоени причина имунен отговор на системата от типа на хранителната алергия. Разнообразие от микроби и токсини навлизат в кръвообращението и се разпространява из тялото, което води до много заболявания и симптоми от храносмилателната система.

2. Хранене на целия организъм. Дете или възрастен с нездравословен начин на чревната флора не е в състояние правилно да смели храната. В допълнение към предоставянето на нормалното храносмилане, сама по себе си здравата флора произвежда широка гама от витамини и други вещества и ги доставя на организма, като основен източник на почти всички витамини от група B, витамин K и много  други вещества. В резултат на това тези пациенти развиват дефицити на тези хранителни вещества, и докато не се възстанови чревната флора, тези дефицити не могат да бъдат поправени.

3. Регулиране на имунитета. Здравословна чревна флора се явява  дясната страна на имунната система. Приблизително 80% от имунитета е концентрирана в чревната стена и чревна флора играе активна роля в правилното му функциониране. Един от първите признаци на чревна дисбиоза са алергии, защото имунната система излиза от равновесие и започва да  реагира на вещества, за които обикновено не трябва да се реагира на прах, животински пърхот, полени, различни химикали, храни и т.н. Децата се раждат с незряла имунна система и чревната микробна колонизация  на флората в  първите дни от живота играе решаваща роля за правилното съзряването на имунната система. Децата, които наследяват нездравословен чревна флора от раждането, получават слаба имунна система. В резултат на това те често страдат от отит на средното ухо, бронхит, тонзилит и други инфекции, които обикновено се лекуват с антибиотици. Всеки курс на антибиотични вреди на чревната флора и имунитета страда, което   води до нови инфекции и нови антибиотици. В допълнение, в първата  година от живота на децата се правят много ваксинации. Едно дете с нездравословни чревна флора, а оттам и отслабена имунна система на тези ваксини не е готово. Тези изострени имунни разстройства  в някои случаи може да доведе до развитието на аутизъм или друго нарушение на физическото и психическото развитие на детето. Много научни трудове показват дълбоки смущения в имунната система на деца и възрастни с липсите на синдром. В допълнение към клетъчни нарушения при тези пациенти развиват антитела в тяхните тъкани и органи, особено протеини, който ва в  нервната система.

При деца и възрастни с увреждания чревна флора развива множество нарушения в организма. Но при пациенти с GAPS е нещо още по-страшно: анормални чревна флора, пълен с патогенни микроби, започва да произвежда стотици токсични вещества. Тези вещества се абсорбират в кръвния поток през увредената чревната стена и влезли в мозъка. Натрупани в мозъка, тези токсини нарушават неговата функция. Деца с аутизъм и други  GAPS заболявания се раждат със здрав главен  мозъка. Някъде през втората година от живота, когато чревната флора на детето,  започва  отравяне и неговият мозъкът  е задръстен с токсини. През втората година от живота е много важно за развитието на детето: това е времето, когато започва да се учи как да се държат правилно в този свят. Как то  научава това? Наблюдавайте  децата-те гледат на всичко, слушате всичко, изучават го, докосват всичко слагат в устата си: По тоци начит те усещат и възприемат  със сетивата си, със  сетивните си  органи (очи, уши, докосване и т.н.) събират  информация за света и го предава на мозъка за обработка. И когато мозъкът на бебето задръстен с токсини, той не може да се справи с тази информация или да я обработва правилно. В резултат на това детето не разбира езика, не знае какво да правя с играчките, не знае как да реагира и как да се държат. Колкото по-дълго тази ситуация продължава, толкова по-грешни реакции  се развиват при детето. Прибавете към това и поведенческите реакции на коремни болки, главоболие и други неудобства, че тези деца страдат, и ще разберете защо те се държат необичайно.

За Какви токсини става въпрос?

Повечето токсини, които произвежда нездравословната  чревна флора все още не е проучена. Но някои са проучени достатъчно добре.

 

1. ацеталдехид и алкохол. Един от най-често срещаните патогени в червата са гъби, особено от семейството на Кандида. Обикновено гъбички в стомашно-чревния тракт са контролирани от положителни бактерии. Конвенционалните широкоспектърни антибиотици убиват  положителните бактериите , което позволява гъбичките да растат. Тези гъби се хранят с прости въглехидрати, да ги променям в алкохол. Всяко парче хляб, една лъжица захар и рафинирани въглехидрати всеки друг става храна за тези гъбички. T.е. дете или възрастен с нездравословен начин на чревната флора  на своята храносмилателната система се превръща в завод за производство на алкохол. Алкохолна е отрова, той се абсорбира много бързо и тялото се превръща в друга болестно  вещество - ацеталдехид. Хронични ефекти на алкохол върху тялото са много добре проучени: нарушена чернодробна функция, бъбреците, панкреаса, имунната система, мозъка, периферните нерви, мускули и всички други тъкани и органи. Много родители описват поведението на техните деца с аутизъм, дислексия, диспраксия и други нарушения на фуги: "Той е като пиян!". И всъщност на детето пиян, защото собствените му черва произвежда големи количества алкохол. Има лабораторни изследвания, които потвърждават производството на алкохол в стомаха, и «autobrewery синдром" ("синдром на вътрешната алкохолно фабрика") са добре известни на лекарите в света.

2. клостридиални невротоксини. Kолостриди - голямо семейство от бактерии, които произвеждат много силно действащи отрови, които влияят на нервната система. Интересното е, че лицето със здравословна чревна флора има много клостридии в червата, но те не  му вредят, защото тя, здравата флора  ги неутрализира и обезврежда. Конвенционалните широкоспектърни антибиотици убиват положителни бактерии в храносмилателния тракт, и не се повлиява от клостридии. Ето защо, след всеки курс на антибиотици тези бактерии  излизат извън контрол и  разрастват. През последните 10-15 години, науката е установила растеж на клостридии при деца и възрастни с аутизъм, нарушена концентрация, шизофрения, депресия и други нарушения на умствената функция.

3. Глутеноморфин и казоморфин.. Тези вещества се срещат в грешното смилането на два протеина: глутен от брашнени изделия  и зърнени култури и казеин от млечни продукти. Тези вещества имат структура, подобна на опиати морфин и хероин. Пациенти GAPS  трудно обработват тези токсични вещества , те се абсорбират в кръвта и се съхраняват в мозъка, което прави болния  наркоман. Този механизъм се разбира много добре и на негова основа  е възникнала диета "без глутен и казеин." Въпреки това, за тези пациенти, не е достатъчно просто да се премахне от диетата  глутен и казеин т.е. Тази мярка не променя състава на чревната флора не се лекува стомашно-чревни тракт, а дава възможност за  усвояване и стотици други отрови от червата.

 

4. Делморфин и делторфин.. Тези две силно токсични вещества са открити в кръвта и урината на децата с аутизъм. Но за първи път те са открити от зоолози, които са учили жабите на басейна на Амазонка: кожата на жаби, живее гъбичка, която произвежда тези отрови. Местните аборигени събрани слуз с тези жаби по краищата на стрели и копия, за да парализира плячката си. Възможно е,  същите тези гъби  да живеят в червата на децата с аутизъм.

5. Teст органична киселина (тест органична киселина). Този лабораторин анализ е разработен от биохимик W.Shaw в Great Plains Laboratories в Америка, той разкрива вредните вещества, които се произвеждат от микроби в червата и се абсорбира в кръвта, а след това се  отделя в урината. Този анализ може индиректно да посочи кои патогени колонизират червата на пациента. Тъй като развитието на този анализ става все по-сложна, и сега е възможно да се идентифицира десетки различни токсини, които влизат в тялото на пациента от нездравословен начин на чревната флора. Много от тези отрови се изследват, и  е известно, че те нарушават функцията на мозъка, имунната система и други органи и тъкани.

Всеки GAPS пациенти,  чревна флора се нарушава по своему  и поради това смес от токсините, които влизат в кръвта и мозъка може да бъде и много индивидуално. Неговата собствена храносмилателната система, вместо да  храни,   трови организма.

За да се помогне на тези пациенти, е необходимо да се съсредоточи върху лечението на храносмилателната система. Необходимо е да се експулсира патогенни микроби на чревната флора и да ги замени с положителна. Необходимо е да се лекува  чревната стена, така че вече да не пропуска  отрови и лошо усвоява храната. След като това се случи, потокът на токсини в мозъка  се изсуша и започва  възстановяването. Изчезва токсични "мъгла", както, когато пациентът се събужда, той изчиства ума и започва да изчезват  физически и психическите разстройства. Този процес отнема време, средно лечението отнема две години. Децата обикновено се възстановяват по-бързо, отколкото възрастните: Колкото е по-дълго  заболяването, толкова по-дълго трябва да продължи и лечение.

 

Програма  Bio-In  https://tackk.com/bioin/embed вече съществува  и днес  ще помогне на хиляди болни  по света –болни със заболявания, които традиционно се смятат за "нелечими".

Внимателно прочетете програмата тук: https://tackk.com/bioin/embed

На английски език тук: http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/42307354

На видеото на руските пързалки: http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/42418828

 

В Google+ http://gplus.to/bioin

В Facebook http://fb.com/Bioin4You

VKontakte http://vk.com/Bioin4Health

Список использованной литературы

 

Absolon CM at al. Psychological disturbance in atopiceczema: the extent of the problem in school-aged children. Br J Dematol, Vol 137(2), 1997,pp.24105.

 

Ashkenazi et al. Immunologic reaction inpsychotic patients to fractions of gluten. AmJ Psychiatry 1979;136:1306-1309.

 

Baruk H. 1978. Psychoses of digestiveorigins. In: Hemmings and Hemmings (eds), Biological Basis of Schizophrenia.Lancaster MTP Press.

 

Bolte ER, (1998).  Autism and Clostridium tetani.  Medical Hypothesis 51(2): 133-144.

 

Cade R et al. Autism and schizophrenia:intestinal disorders. NutritionalNeuroscience. March 2000.

 

Dohan CF. Cereals and schizophrenia:data and hypothesis. ActaPsychiat Scand 1966; 42:125-152.

Dohan CF et al. Relapsed schizophrenics:more rapid improvement on a milk and cereal free diet. Brit J Psychiat 1969; 115: 595-596.

 

Добавить комментарий
 • Проверка на человечность:
  подвиньте ползунок в серую зону
  Нравится
  Добавить в Facebook
  Добавить в ВКонтакте
  Добавить в Twitter
  Добавить в Одноклассники
  Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
  Опубликовать в Blogger.com
  Опубликовать в LiveJournal